Британският премиер Борис Джонсън заяви, че е поел отговорност за нарушенията на блокирането на COVID в офиса си на Даунинг стрийт и коригира предишно изявление пред парламента, че насоките са били следвани през цялото време, съобщава Евронюз.

"Поемам пълната отговорност за всичко, което се е случило по време на моето наблюдение. Бях ужасен от поведението на някои лица", каза той пред депутатите, добавяйки, че не е знаел за нарушения на събирания за напускащи членове на персонала.

Джонсън се извини пред британския парламент за "Партигейт"

Джонсън се извини пред британския парламент за "Партигейт"

Тази седмица депутатите решават дали да бъде разследван, че е подвел парламента

"Моето присъствие в тези моменти, колкото и кратко да беше, не беше установено, че е извън правилата. Но очевидно това не беше така за някои от тези събирания, след като напуснах, и други събирания, когато дори не бях в сградата."

Той поднови извинението си за присъствието на събиране през деня на рождения му ден през юни 2020 г., за което беше глобен от полицията.

Припомняме, че разследването по "Партигейт" приключи миналата седмица с наложени 126 глоби. Разследването проверяваше нарушаването на COVID-ограниченията от висши държавни служители, във време в което жителите на Обединеното Кралство бяха под тежък локдаун.

Разследването по британския "Партигейт" приключи със 126 глоби

Разследването по британския "Партигейт" приключи със 126 глоби

Борис Джонсън не е получил уведомление за друга глоба