Бразилският президент Жаир Болсонару беше откаран в болница за тестове в понеделник, след като почувства коремен "дискомфорт", заяви министърът на комуникациите на Бразилия Фабио Фариа, цитиран от Ройтерс.

"Той е добре", каза Фариа пред Ройтерс, потвърждавайки по-ранните съобщения на местните медии, че президентът е откаран в армейската болница в столицата Бразилия за тестове.

Фариа каза, че президентът се е почувствал зле, с коремен дискомфорт, и е отишъл в болницата, за да бъде изследван, тъй като има анамнеза за чревни непроходимости.

Той ще остане в болница за една нощ под наблюдение.

Болсонару няма да бъде опериран

Болсонару няма да бъде опериран

Възстановява се в болница след манипулация

Болсонару беше хоспитализиран през януари заради чревна обструкция, която беше преодоляна без операция. Запушването се счита за усложнение от намушкването му с нож в корема по време на кандидат-президентската кампания през 2018 г.

Оттогава той е претърпял шест операции заради това покушение и коригиране на херния в областта на раната.

Припомняме, че Болсонару преболедува два пъти COVID-19, но се счита, че именно на неговите думи и действия се дължи недостатъчно активната имунизационна камапнаия срещу това заболяване в Бразилия. Той беше обвинен и разследван, че пропагандира и настоява лекарите да лекуват коронавирусната инфекция с експериментални методи и с препарати с неясна ефективност, като това е довело до високата смъртност от COVID-19 в страната му.

Болсонару: Бразилия пази неутралитет за конфликта Русия-Украйна

Болсонару: Бразилия пази неутралитет за конфликта Русия-Украйна

За разлика от позицията на правителството му