Британският финансов министър Филип Хамънд обяви, че в случай на Брекзит без споразумение Великобритания ще има средствата да подкрепи икономиката си в краткосрочен план, но няма да може да елиминира финансовите опасности в дългосрочна перспектива и това ще бъде катастрофално за британската икономика, съобщават британските медии.

Хамънд отбеляза, че Bank of England и финансовото министерство разполагат със специфичен набор от инструменти, които ще бъдат използвани за подпомагане на икономиката при сценарий Брекзит без споразумение.

Коментирайки споразумението на премиера Тереза Мей, Хамънд изтъкна, че британските депутати са имали възможност "или да се съгласят", или да "намерят друго споразумение".

Times: Бунт срещу Тереза Мей, 11 министри искат оставката й

Times: Бунт срещу Тереза Мей, 11 министри искат оставката й

Очаква се тя да се оттегли в рамките на 10 дни…

Коментарите на Хамънд идват в момент, когато се появиха информации в британските медии, че най-малко 11 министри от британското правителство се опитвали да свалят от власт Тереза Мей заради нейните действия в процеса по Брекзит.

По-рано тази седмица Европейският съюз се съгласи да предостави на Обединеното кралство отлагане на първоначалната дата на излизането от Общността, а именно 29 март. Великобритания има време да реши до 22 май, ако парламентът приеме споразумението за излизане следващата седмици и до 12 април, ако не го направи.

Десетки хиляди в Лондон протестират с искане за нов референдум за Брекзит

Десетки хиляди в Лондон протестират с искане за нов референдум за Брекзит

Великобритания е все по-разделена относно Брекзит