Британският парламент отново отхвърли всички предложени варианти по Брекзит. Депутатите гласуваха и четирите внесени предложения, но нито е идно от тях не събра мнозинство, предаде Би Би Си.

Според едното предложение, на което не достигнаха само три гласа, Великобритания трябваше да напусне ЕС, но да остане в митническия съюз.
То получи подкрепата на 273 депутати срещу 276.

Според друго предложение, страната трябваше и да остане в европейския пазар.За него гласуваха 261 депутати срещу 282.

Останалите два варианта предвиждаха повторен референдум и дори отмяна на Брекзит.

Предложението за нов референдум събра най-много  гласове "за" - 280, но против него се обявиха 292-ма депутати и така не му достигнаха 12 гласа, за да има необходимото мнозинство.

Гласовете за отмяна на Брекзит бяха 191 срещу 292.

Гласуванията тази вечер представляваха своеобразен втори кръг на обсъжданията, които започнаха през миналата седмица. Тогава депутатите гласуваха по осем предложения, като никое от тях не получи мнозинство.

В Лондон депутатите бистрят четири алтернативни решения за Брекзит

В Лондон депутатите бистрят четири алтернативни решения за Брекзит

И четирите предложения бяха гласувани преди седмица

За второто гласуване председателят на Камарата на общините Джон Бъркоу избра четири от отхвърлените на първия кръг решения, с надеждата по някое от тях да бъде постигнато съгласие.

Припомняме, гласуванията в парламента имат консултативен характер - те не задължават правителството да изпълни решението на депутатите, ако такова бъде взето.

Сега Тереза Мей трябва до 12 април да поиска от ЕС по-дълга отсрочка, за да промени курса, или Великобритания да напусне без сделка, посочва Би Би Си.

Нито един от вариантите по Брекзит не беше одобрен от британските депутати

Нито един от вариантите по Брекзит не беше одобрен от британските депутати

Няма лесен изход…