Военното разузнаване на британското министерство на отбраната в сутрешния си доклад описва ситуацията в района на Сватово, Луганска област,където продължават боевете, съобщава руската служба на Би Би Си.

През последните седем дни продължават интензивни артилерийски обстрели в района на Сватово, Луганска област в Североизточна Украйна. Както и в други сектори на фронта, руските войски продължават да дават приоритет на установяването на отбранителни позиции, като почти сигурно ги комплектуват с лошо обучени мобилизирани войници.

Докато югозападната фронтова линия на Русия сега е по-добре защитена по източния бряг на Днепър, секторът на Сватово вероятно се е превърнал в по-уязвима точка за руските сили.

Тъй като Сватово е важно населено място в Луганска област, руските власти най-вероятно смятат поддържането на контрол над града за политически приоритет. В същото време командирите вероятно ще се сблъскат с трудни военни реалности - те трябва да поддържат надеждна отбрана и в същото време да търсят ресурси за настъпателни операции на юг, в Донецка област. Както отбранителните, така и нападателните способности на Русия продължават да бъдат ограничени от остър недостиг на боеприпаси и квалифициран военен персонал.

Руски и украински източници съобщават за продължаващи боеве по линията Сватово-Кремина на 20 ноември. Руски източници отбелязват, че влошаването на метеорологичните условия оказва влияние върху военните действия.

Украински военен представител заяви, че от началото на източната контраофанзива украинските сили са освободили 12 населени места в Луганска област.

Руското министерство на отбраната (МО) твърди, че е нанесло удар по концентрация на украински войски в района на Новоселивске, Луганска област. Преди това руското МО твърди, че е отблъснало украинските атаки към селището, и това твърдение може да означава, че украинските сили са напреднали към селището.

Зеленски: Водим тежки боеве в Донецк

Зеленски: Водим тежки боеве в Донецк

Тежки загуби за руския агресор