Приемането на Румъния и България в ЕС миналата година бе безотговорно решение.

Това заяви председателят на Австрийската партия на свободата Хайнц-Кристиан Щрахе, цитиран от Ройтерс.

"Трябваше да им дадем поне още 10 години, за да достигнат необходимите социални и икономически равнища", отбелязва още Щрахе.

Според него членството на България и Румъния в ЕС е отворило Австрия за организираната престъпност.

Турция няма право да се присъединява към ЕС, дори и през следващите 200 години, категоричен е Щрахе. Той отбеляза обаче, че Русия, Хърватия и Сърбия трябва да бъдат смятани за част от Европа.

„Имаме голям проблем с това, че много хора идват в страната ни и показват абсолютно нежелание да се интегрират," допълни той. „Ние не искаме такива неприятни хора в страната си," категоричен беше Щрахе.

„Не искаме да бъдем унижавани, ставайки провинция на Брюксел. Не искаме жалко копие на САЩ в Европа," заяви още председателят на Австрийската партия на свободата.

Щрахе заяви, че партията му е готова да стане отново част от правителството и двете основни партии - християндемократите и социалдемократите, трябва да решат дали искат да влязат в коалиция с нея след предстоящите на 28 септември парламентарни избори.

Проучванията на общественото мнение определят на Австрийската партия на свободата подкрепа от около 18%, а на Австрийската социалдемократическа партия и Австрийската народна партия - съответно от по 28% и 26%, отбелязва Ройтерс.

Това означава, че е напълно възможно крайно дясната формация да играе важна роля след изборите.