Украински депутат от фракцията "Блок на Петро Порошенко" и лидер на Социал-демократическата партия Сергей Каплин е предложил на Върховната рада да се саморазпусне, за да помогне на получилият повече гласове на президентските избори Владимир Зеленски, съобщи ТАСС.

Това Каплин заяви в понеделник по време на заседание на помирителния съвет на ръководителя на фракцията и парламентарната група.

Зеленски е избран за президент на Украйна
Обновена

Зеленски е избран за президент на Украйна

По-висока изборна активност

"За да помогнем (на Зеленски), трябва Радата да се саморазпусне и да даде възможност на украинския народ да сформира след месец-два ново правителство, нов парламент и да започне нова икономическа политика", заяви депутатът.

Какво ни казват президентските избори в Украйна?

Какво ни казват президентските избори в Украйна?

Украйна определено не е страна, която да задава европейските политически тенденции, но очевидно успява да ги следва

По думите на Каплин, повод за разпускане на парламента на Украйна може да бъде официалното оттегляне на коалицията "Европейска Украйна", на него самия и на депутата Александър Сугоняко. Съответните изявления бяха написани преди две години. След обнародване на тези заявления ще има основание за разпускане на парламента на Украйна за презареждане на властите в Украйна, подчерта Каплин.

Следващите парламентарни избори в Украйна трябва да се проведат в края на октомври.