Десет държави в момента се готвят да оттеглят признанието си за Република Косово. Това съобщи сръбското издание "Политика", позовавайки се на собствени източници.

Според вестника сред вземащите решения може да са държавите от Азия и Африка. Имената на страните обаче все още не са разкрити, за да се избегне натиск от страна на САЩ.

Сърбия очаква Русия и Китай да я подкрепят в дипломатическата борба за региона. В същото време, според съобщения в медиите, Пекин ще участва най-активно в решаването на проблема, свързан с Косово.

Няма други подробности относно признаването на Косово.

Република Косово е частично призната държава на Балканския полуостров.

Вучич: Няма да подпишем независимостта на Косово

Вучич: Няма да подпишем независимостта на Косово

Сърбия очаква да бъде изложена на силен натиск...

По-рано руското външно министерство обърна внимание на противоречията в германската политика в Косово. Както уточни Мария Захарова, на уебсайта на германското външно министерство в раздела с препоръки при посещение на чужди държави за Косово пише: "Организираната престъпност е широко разпространена. Много стотици хиляди незаконно стрелково оръжие са в частни ръце в Косово. Ограниченията за тяхното използване са ниски. "

С 14,2 милиарда евро ЕС ще подкрепи реформи в седемте партньорски държави: Албания, Босна и Херцеговина, Косово, Черна гора, Северна Македония, Сърбия и Турция.