До сблъсъци се е стигнало по време на гей парада в Истанбул днес, предаде "Ройтерс". Турската полиция е използвала сълзотворен газ, за ​​да разпръсне събралите се. Събитието е било забранено от местните власти.

Видеото на телевизия "Ройтер"с показва как полицията бута и влачи хора. Според съобщения в медиите са задържани около 20 души, включително фоторепортер.

Турският вътрешен министър нарече студенти "ЛГБТ перверзници"

Турският вътрешен министър нарече студенти "ЛГБТ перверзници"

"Туитър" ограничи достъпа до съобщение

През февруари, президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган нападна остро ЛГБТ движението в Турция, обвинявайки го във "вандализъм" и в отдалечаване на младежите от партията му от нейната кауза.  Коментарите на Ердоган бяха направени, след като турската полиция задържа четирима души за изобразяване на най-свещеното място на исляма със снимки на знамето на ЛГБТ с дъгата по време на студентски протест.

Хомосексуалността е била законна през цялата история на съвременната Турция.

Но гей хората често се сблъскват с тормоз, а ЛГБТ събитията - включително Истанбулския гей парад - бяха блокирани от Ердоган.

Ердоган беснее срещу ЛГБТ движението в Турция

Ердоган беснее срещу ЛГБТ движението в Турция

Обвини ги във вандализъм

"Туитър" ограничи достъпа до съобщение на министъра на вътрешните работи на Турция, който нарече студенти "ЛГБТ перверзници".