Руската армия през тази година ще получи девет модернизирани самолета на стратегическата авиация. Това съобщи началника на Генщаба на Въоръжените сили на Руската федерация ген. Валерий Герасимов, предаде ТАСС.

"Поддържането на стратегическите ядрени сили - това е наш приоритет. Работата се провежда ежегодно. В частност по стратегическите ядрени сили, сухопътните и морските ние получаваме нови ракети, а по авиационните сили пристига модернизация на стратегическите бомбардировачи. В такъв план е предвидено развитието на 2016 година. Ние получаваме девет модернизирани самолета", каза Герасимов пред телевизия "Русия 24".

Той отбеляза, че заедно с получените средства от това се провежда и огромен по обем работа по системите на управление на тратегическите ядрени сили.

Освен това, от руското военно министерство разчитат именно на въоръжението през 2016 година с 49% нова техника, заяви Герасимов.

"Като цяло сме доволни от резултатите от миналата година, която бе динамична. На този етап пред Министерството на отбраната стои задача да усвои 49% нова техника", заяви ген. Герасимов.

Подготовката на въоръжените сили на Бойните действия в нестандарнти условия на база на усвоения боен опит в Сирия ще стане приоритет в бойната подготовка на Въоръжените сили на Русия, съобщи шефа на руския Генщаб. "Акцент в подготовката на силите с обще предназначение стават бойните действия в нестандартни условия: различни климатични условия, нощно време", уточни ген. Герасимов.

По думите му "ще бъде продължена практиката на внезапни проверки с отчитане на опита на бойните действия в Сирия.