Доналд Тръмп извърши рокади в адвокатския си екип. Бившият президент се подготвя за делото по импийчмънт, отбеляза Си Ен Ен.

Доналд Тръмп назначи двама адвокати в екипа, ден след като стана известно, че двама водещи адвокати напускат защитата на бившия президент.

Двамата нови адвокати са прокурорът от Алабама Дейвид Шон и Брус Кастър, прокурор от Пенсилвания.

Адвокати напускат Тръмп седмица преди импийчмънта

Адвокати напускат Тръмп седмица преди импийчмънта

Процесът започва на 8 февруари

Припомняме, че в края на януари, представители на долната камара на Конгреса на САЩ внесоха в Сената резолюцията за импийчмънт на бившия президент Доналд Тръмп, съобщи Си Ен Ен. За първи път в историята на страната Тръмп е президентът, който на два пъти е бил подложен на процедурата за отстраняване от власт.

Самият процес по импийчмънт ще започне след 8 февруари. По време на заседанията членовете на Камарата на представителите ще действат като прокурори, а сенаторите като съдебни заседатели. Сенаторът демократ от Върмонт Патрик Лий ще ръководи процеса.

Сенатът отказа да обяви импийчмънта на Тръмп за незаконен

Сенатът отказа да обяви импийчмънта на Тръмп за незаконен

Гласовете обаче са под необходимите 2/3 за санкция срещу Тръмп...

Контролираната от демократите Камара на представителите на 13 януари одобри резолюция за импийчмънт на Тръмп. Демократите направиха първия си опит да го отстранят от длъжност през 2019 г. Тогава долната камара също одобри обвиненията, но Сенатът, в който републиканците имаха мнозинство, в началото на 2020 г. оправда държавния глава.