Бившият президент е събрал 7,1 милиона долара, откакто беше задържан в затвора в Атланта в четвъртък вечерта. В петък кампанията на Тръмп събра 4,18 милиона долара - най-оборотният 24-часов период от кампанията му досега, каза човек запознат със средствата на кампанията, цитиран от "Политико"

Набирането на средства за кампанията се задвижва от стоки, които се продават на официалният онлайн магазин. Малко след като Тръмп бе задържан, кампанията започна да продава ризи, плакати, стикери за брони и охладители за напитки, носещи намръщения лик на Доналд Тръмп.

Артикулите носят надписа "НИКОГА НЕ СЕ ПРЕДАВАЙТЕ!" и цените им варират от 12 до 34 долара.

В четвъртък вечерта, докато се връщаше от Атланта до Бедминстър, Тръмп написа първия си туит от повече от две години, насочвайки поддръжниците към неговия уебсайт. Целевата страница на сайта включва снимката и призовава поддръжниците му да "дадат принос за изгонването на изкривения Джо Байдън от Белия дом и спасяването на Америка по време на тази тъмна глава в историята на нашата нация".

Блицът за набиране на средства илюстрира как Тръмп е превърнал четирите си обвинения в средства за кампанията, сплотявайки своите най-големи поддръжници.

Кампанията на Тръмп твърди, че е събрала близо 20 милиона долара през последните три седмици, през което време срещy Тръмп бяха повдигнати обвинения, свързани с ролята му в щурма на Капитолия на 6 януари и опит да отмени преброяването на гласовете в Джорджия на изборите през 2020 г. Тази сума е повече от половината от това, което Тръмп събра през първите си седем месеца в надпреварата през 2024 г.

Доналд Тръмп се яви в затвора в Атланта

Доналд Тръмп се яви в затвора в Атланта

Това е четвъртият път, в който Тръмп трябва да премине през процес на арест