Доналд Тръмп се яви в затвора в Атланта, където беше сниман и регистриран с взети отпечатъци като част от обширно наказателно дело, водено срещу опитите му да подмени резултатите от изборите за президент в щата Джорджия, предаде "Ройтерс".

Кортежът на Тръмп потегли от голф клуба му в Бедминстър в щата Ню Джърси и така стигна до окръг Фултън, където няколко десетки негови поддръжници го очакваха.

Кортежът на Тръмп от 10 коли стигна до сградата на затвора около 19:34 местно време (02:34 българско време). Това стана половин час, след като самолетът му кацна на летището в Атланта.

В затвора Тръмп беше претърсен, сниман и му бяха взети отпечатъци. След това той бе освободен. По-рано стана ясно, че той е бил пуснат срещу гаранция от 200 000 долара.

По-късно СиЕнЕн съобщи, че Тръмп е напуснал затвора.

Адвокат на Тръмп се предава на съда в Джорджия

Адвокат на Тръмп се предава на съда в Джорджия

Ийстман е изправен пред дисциплинарно производство в Калифорния

Това е четвъртият път, в който Тръмп трябва да премине през така наречен процес на арест. За разлика от другите пъти обаче сега той трябва да плати гаранция и съдът му налага забрана, която го ограничава да използва социални мрежи.

На 14 август голямо жури в Джорджия повдигна обвинение срещу бившия президент, а освен срещу него и срещу редица негови адвокати, помощници, предизборен екип и местни представители на Републиканската партия. Делото е за намеса в изборите през 2020 година.

Джулиани се предаде във връзка с делото за изборите в щата Джорджия

Джулиани се предаде във връзка с делото за изборите в щата Джорджия

Бившият адвокат на бившия президент на Съединените щати Доналд Тръмп

Всички те са обвинени в създаването на организирана група, която се е опитала да манипулира резултатите от волеизявлението на американските граждани. Обвиненията, повдигнати срещу Тръмп в Джорджия, предвиждат наказание от минимум 20 години затвор.