Съдът в щата Джорджия се съгласи да остави на свобода бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, обвинен в намеса в президентските избори през 2020 г., под гаранция от 200 000 долара, съобщи АП.

В същото време, както отбелязва The Hill, съдът е поставил по-строги изисквания за Тръмп, отколкото за други обвиняеми, някои от които също са се съгласили на гаранция.

По-специално, на бившия президент е забранено да "заплашва" други обвиняеми или свидетели чрез социалните мрежи или "непряко под каквато и да е форма".

По-рано беше съобщено, че голямото жури в Джорджия е повдигнало обвинения на Тръмп и група от 18 души по обвинения, свързани с опити за отмяна на резултатите от президентските избори през 2020 г.

Бившият президент е обвинен по 13 точки, включително нарушаване на щатския закон за борба с рекета и корупцията, подстрекаване на държавен служител да наруши клетвата си, заговор за извършване на фалшификация и подаване на фалшиви документи.

Самият Тръмп написа в социалната мрежа "Истина", уреждайки освобождаването под гаранция: "Можете ли да повярвате, че в четвъртък отивам в Атланта, Джорджия, за да ме арестува радикалният ляв окръжен прокурор Фани Уилис".

Доналд Тръмп отмени пресконференция за изборите през 2020 г.

Доналд Тръмп отмени пресконференция за изборите през 2020 г.

Адвокати на бившия президент искат отлагане на ключово дело

Бившият президент на Съединените щати Доналд Тръмп потвърди, че ще се предаде, за да му бъдат повдигнати обвинения в Джорджия на 24 август.

"Можете ли да повярвате? Ще отида в Атланта, Джорджия, в четвъртък, за да бъда ЗАДЪРЖАН от радикалния ляв окръжен прокурор Фани Уилис, който наблюдава едно от най-големите УБИЙСТВА и престъпления с насилие в американската история. В моя случай пътуването до Атланта не е за "Убийство", а за това, че съм направил ПЕРФЕКТЕН ТЕЛЕФОНЕН РАЗГОВОР! Тя е водила и продължава да води кампания и да събира пари за този ЛОВ НА ВЕЩИЦИ. Това е в строга координация с Министерството на правосъдието на кривосъдния Джо Байдън. Става дума за намеса в изборите!", пише той в социалната мрежа "Истина".

Тръмп няма да участва в дебатите на републиканците на 25 август

Тръмп няма да участва в дебатите на републиканците на 25 август

Причината да не го направи е социологическо проучване на канала CBS

По-рано голямото жури в окръг Фултън, Джорджия, повдигна обвинение на бившия държавен глава за намеса в изборите през 2020 г.