Дрон падна в двора на Московския градски съд, съобщава "Ройтерс", позовавайки се на руския в. "Известия".

Засега няма подробности за случая от днес. Към дрона не са били прикрепени чужди предмети.

Това е поредният инцидент с дрон в Московска област за последните дни.

На 24 април руските служби съобщиха, че в покрайнините на Ногинск, който се намира близо до Павлово-Посад, е намерен дрон с тегло около 100 кг. Според ТАСС и "Интерфакс" той е съдържал торбички с експлозиви. Впоследствие РИА Новости отрече да е имало взривни устройства, но написа, че дронът е бил с двигател, произведен в САЩ.

По-късно през същия ден друг дрон с неизвестен произход бе открит в Московска област.

Дрон с експлозиви стигнал Московска област

Дрон с експлозиви стигнал Московска област

Тази сутрин дронове летяха и над Севастопол

По информация на ТАСС и този безпилотен летателен апарат е открит в района Павлово-Посад. Дронът е бил с два парашута. По данни на правоохранителните органи в дрона не са открити взривни вещества или взривни устройства.

Агенция РИА Новости съобщи, че временно летището "Внуково" е било затворено заради забелязан неизвестен безпилотен летателен апарат.

Вчера пък Руската федерална служба за охрана съобщи, че Червеният площад в Москва ще бъде затворен за посетители за две седмици - от 27 април до 10 май. Официалната причина, която бе посочена, е подготовката и провеждането на Парада на победата за 9 май,

На този фон в началото на април украинският бизнесмен Володимир Яценко обяви конкурс за производители на дронове. Той обеща 20 милиона гривни (повече от половин милион долара) на екипа, чийто дрон ще може да кацне на Червения площад в Москва на 9 май.

Ден преди това украинските медии и социалните мрежи разпространиха кратко видео, което уж изобразява кадри от Червения площад, направени от украински дрон. Автентичността на това видео не е установена.

Още един дрон открит в района на Москва
Обновена

Още един дрон открит в района на Москва

Този път не се съобщава за взривни вещества