Две ракети са ударили сградата на руското посолство в Дамаск, предизвиквайки паника, докато стотици участваха в демонстрация в подкрепа въздушната кампания на Москва в Сирия. Това обявиха журналисти на „Франс прес".

Според свидетели, цитирани от РИА „Новости", няколко снаряда са експлодирали до руското посолство в Дамаск по време на проруска демонстрация.

Служител на посолството каза пред агенцията, че няма пострадали сред персонала.

„Два снаряда паднаха на територията на посолството тази сутрин", каза секретарят на руското посолство в Дамаск Елдар Курбанов пред ТАСС, допълвайки, че няма информация за пострадали.

Около 300 души се събраха пред посолството, за да изразят подкрепата си за руската интервенция в Сирия. По време на мероприятието ракетите са ударили посолството, намиращо се в квартал Мазра в Дамаск. Демонстрантите развяваха руското знаме и носеха портрети на руския президент Владимир Путин преди да настъпи паника след атаките.

Според Сирийския център за наблюдение на човешките права ракетите са изстреляни от източните райони на столицата, където има ислямски бунтовници.

Руското посолство и друг път е било подложено на подобни атаки. На 21 септември Москва поиска „конкретни действия", след като снаряд удари сградата на посолството.

През май един човек загина при минометен огън към дипломатическата мисия. През април пък пострадаха трима души, след като снаряди поразиха дипломатическата сграда.