Джак Ма, ръководителят на една от най-големите компании в Китай в областта на онлайн търговията Алибаба стана член на китайската комунистическа партия, съобщават китайски медии, цитирани от ТАСС.

"В годината на 40-тата годишнина на политиката на реформа и откритост ЦК на на Китайската комунистическа партия, Централният комитет реши да отдаде почит на група от хора, които имат специален принос за нейното израстване", съобщават китайските медии.

Според тях, "в съответствие с работата, извършена за изпълнение на политиката във всеки регион, бяха избрани и кандидатите. След разглеждане от Координационния съвет бяха избрани общо 100 души, препоръчани за присъединяване към партията, включително основателят на Алибаба Джак Ма, както и шефът на най-голямата телекомуникационна компания Тенсент в Китай, Ма Хуатен".

Алибаба и 40-те милиарда

Алибаба и 40-те милиарда

Властелинът на онлайн търговията - Джак Ма, мултимилиардер и основател на компанията "Алибаба"...

"Джак Ма създаде Алибаба Груп - една от най-големите платформи за електронна търговия в света, която се превърна в стимул за увеличаване на вътрешното търсене в Китай и създаване на необходимата инфраструктура за малки и средни предприятия. Ръководството на Алибаба се нарежда сред първите десет компании в света по отношение на капитализацията, което позволи на страната ни да заеме водеща позиция на световния пазар за онлайн търговия", се казва в съобщението.

Статията също така отбелязва, че "в случай на възражения срещу препоръчаните кандидати, които се присъединяват към партията, можете да се свържете с ЦК на ККП по телефона, лично или по електронна поща преди 17 часа на 30 ноември".

Алибаба Груп е една от най-големите компании за електронна търговия в света. Основана е през 1999 г. от китайския бизнесмен Джак Ма. Капитализацията през 2018 г. е около 500 милиарда долара, броят на регистрираните потребители е около 80 милиона души по целия свят.

Еврокомисар Габриел вижда вдъхновяващи стартъпи в Западните Балкани

Еврокомисар Габриел вижда вдъхновяващи стартъпи в Западните Балкани

Огромна възможност за кадърните и знаещите да станат богати хора, коментира Борисов