Отказът на британския парламент от проектоспоразумението за условията за отделяне от ЕС може да спре Брекзит, коментира пред БиБиСи британският външен министър Джереми Хънт.

"Ако искате да спрете Брекзит, тогава трябва да направите само три неща: да унищожите тази сделка, да го отложите и след това да проведете втори референдум", обясни той.

Хънт отговори утвърдително на въпроса дали е уверен, че гласуването на споразумението за Брекзит ще се проведе във вторник - 12 март, след като бе отхвърлено през януари.

Според него, в случай на следващото отхвърляне от страна на Парламента на споразумението, "последствията за Консервативната партия ще бъдат унищожителни".

 Таяни: Брекзит може да бъде отложен с няколко седмици

Таяни: Брекзит може да бъде отложен с няколко седмици

Трябва да се избегне "най-голямата грешка" - хаотичният Брекзит

Консервативните депутати трябва да подкрепят споразумението на Тереза ​​Мей тази седмица или да рискуват да загубят изцяло Брекзит. Има "вятър в платната" на онези, които се противопоставят на Брекзит.

Джон Макдонъл от лейбъристите заявява, че изглежда, че Мей не е успяла да осигури промени и решения и ще бъде отхвърлено отново. Обединеното кралство трябва да напусне на 29 март, въпреки че Парламентът все още не е съгласен с условията за оттегляне.

Хънт коментира, че някои депутати искат да "убият" сделката, за да отложат Брекзит, с крайната цел да се случи нов референдум.

"Канцлерът в сянка" Макдонъл коментира, че депутатите от лейбъристите отново ще гласуват против споразумението на Мей тази седмица. "Изглежда, че тя връща същата сделка, така че изглежда, че ще имаме същия резултат и ще бъде отхвърлена."

Приоритетът на партията тази седмица ще бъде да спре Тереза ​​Май от "някаква сделка за Брекзит, която ще навреди на нашата икономика и работните места" и ако това означава забавяне, "така да бъде".

Великобритания може никога да не напусне ЕС, призна Тереза Мей

Великобритания може никога да не напусне ЕС, призна Тереза Мей

Дори и до организиране на втори референдум