Сръбската тенис звезда Новак Джокович е придобил 80% дял от датската биотехнологична фирма QuantBioRes, която разработва лекарство за COVID-19. Това съобщи главният изпълнителен директор на компанията Иван Лончаревич, цитиран от "Ройтерс".

Новак Джокович кацна в Белград

Новак Джокович кацна в Белград

На летището го очакваха много негови фенове

Лончаревич обясни, че инвестицията е направена още през юни 2020 г., но отказа да каже колко е била.

QuantBioRes има 11 изследователи, работещи в Дания, Австралия и Словения, като те работят върху лекарство, а не върху ваксина.

Компанията разработва пептид, който предотвратява заразяване на човешката клетка, очаква да започне клинични изпитвания във Великобритания това лято, добави той.

Джокович изгуби, депортират го с единодушно решение на съда
Обновена

Джокович изгуби, депортират го с единодушно решение на съда

Австралия не иска тенисиста, отменят визата му

Говорител на Джокович не е коментирал.

Припомняме, че името на Джокович бе забъркано в огромен COVID скандал и беше депортиран от Австралия. Джокович беше принуден да напусне заради спор за виза, започнал от факта, че той не е ваксиниран.

В понеделник в Мелбърн започна тазгодишното издание на Откритото първенство на Австралия, на което спортистът трябваше да се бори за поредна титла.

Сръбският президент Александър Вучич отговори на решението да се депортира  Джокович, като повтори твърдението си, че Австралия е извършила "лов на вещици".