Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган призова Азербайджан да продължи да провежда офанзивата си в Нагорни Карабах до триумфалното ѝ приключване.

"Азербайджан вече освободи обширна територия. Надявам се, че ще продължи да се сражава, докато всичките му територии в Карабах не бъдат освободени", подчерта Ердоган в обръщение, излъчено в "Туитър", съобщава "Спутник".

Турският държавен глава подчерта, че Турция подкрепя "приятелския и братски Азербайджан по всички възможни начини" и щяла да продължи да го прави и в бъдеще.

Армения има доказателства, че турската армия командва азерските военни операции

Армения има доказателства, че турската армия командва азерските военни операции

Пашинян иска изключване на "агресивна" Турция от Минската група на ОССЕ

По-рано днес в интервю за Globe and Mail арменският премиер Никол Пашинян заяви, че излизането на Турция от Южен Кавказ ще бъде необходимо условие за мир в Нагорни Карабах.

Пашинян добави, че сега съюзниците на Турция в НАТО трябва да обяснят защо Анкара е въвлечена в конфликта в Карабах.

"Турски военен персонал и турските въоръжени сили са пряко ангажирани във военните действия. Съюзниците на Турция в НАТО трябва да обяснят защо тези (турски) изтребители F-16 обстрелват градове и села в Нагорни Карабах и убиват цивилно население", изтъкна той.

Азербайджан настоя Армения да си маха войските от Нагорни Карабах, за да няма сблъсъци

Азербайджан настоя Армения да си маха войските от Нагорни Карабах, за да няма сблъсъци

"Топката е в полето на Армения"

Пашинян предложи западните страни да преосмислят продажбата на оръжие на Турция на фона на информации, че те се използват от азербайджанската страна в Нагорни Карабах.

В поредица от публикации в "Туитър" Пашинян също така обвини Анкара, че се е върнала в Южен Кавказ "за продължаване на арменския геноцид" и настоя, че "Армения и арменците от Южен Кавказ са последното останало препятствие по пътя на продължаващата турска експанзия на Север, Североизток и Изток и осъществяването на нейната империалистическа мечта".

Турция е срещу Франция, САЩ и Русия в Нагорни Карабах

Турция е срещу Франция, САЩ и Русия в Нагорни Карабах

Акар: Турция ще подкрепи до последно братски Азербайджан в справедливата борба за освобождение