Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че няма да се срещне с вицепрезидента на САЩ Майк Пенс, за да обсъди прекратяване на огъня в Сирия.

Турското президентство от своя страна обяви, че Ердоган ще се срещне с Пенс в крайна сметка.

Пенс пък ще замине за Анкара, въпреки отказа на Ердоган да се срещне с него, обяснява говорител на президентството на САЩ. 

По-рано, Ердоган обяви, че е готов да разговаря само с президента на САЩ Доналд Тръмп. "Няма да говоря с него (Пенс). Когато Тръмп дойде тук, аз ще говоря с него", заяви турският лидер пред "Скай нюз".

Делегацията на Вашингтон, включваща вицепрезидента Майк Пенс, държавния секретар Майк Помпео, съветникът по националната сигурност Робърт О'Брайън и специалният пратеник за Сирия Джим Джефри пристига днес в Турция, за да обсъди прекратяване на огъня между ръководените от кюрдските сили сили и турските войски в Сирия.

Ердоган допълва, че неговият вицепрезидент Фуат Октай ще се срещне с Пенс.

По-рано турският президент обясни, че "бих искал утрешните преговори да бъдат добри за нас" и добави, че Турция е в тесен контакт и с Русия.

Тогава той коментира и че "можете да купите всичко отвсякъде", алтернативите на Турция за американските изтребители F-35 са готови и "идват оферти".

Ердоган подкрепя войските на Асад в Манбиж, ако терорът спре

Ердоган подкрепя войските на Асад в Манбиж, ако терорът спре

Според него не Турция, а Западът игнорира цивилните загуби и не говори за тях