Международната общност не може да позволи сирийската криза да продължи още 10 години. Това заяви турският президент Реджеп Ердоган в речта си пред Общото събрание на ООН. Турция няма нито средства, нито търпение да посрещне нови имиграционни вълни, каза президентът.

По думите му, Турция е спасила достойнството на човечеството в кризата в Сирия.

По отношение на израелско-палестинския конфликт, президентът Ердоган каза, че мирният процес и решението на финала за две държави трябва да бъдат задействани отново без повече забавяне.

Ердоган зове мюсюлманите срещу несправедливости от Сирия до Афганистан и ислямофобия на Запада

Ердоган зове мюсюлманите срещу несправедливости от Сирия до Афганистан и ислямофобия на Запада

Турският президент мотивира за борба младежи от 56 страни

Ердоган засегна и още един важен световен въпрос - климатичните изменения. Възможно е да се предотврати коронавирус с ваксини, но няма лабораторно решение за изменението на климата, каза той. Който е навредил на земята най -много, брутално експлоатираните природни ресурси, също трябва да направи най-много за борба с изменението на климата. Турция планира да внесе Парижкото споразумение за климата в парламента през октомври, каза той. Така, Турция ще изпълни своята част за справяне с изменението на климата, опазване на околната среда.

По отношение на пандемията и глобалното разпределение на ваксини, той осъди продължаващия ваксинален национализъм като позор за човечеството. Ердоган обяви, че скоро Турция ще предостави на разположение на човечеството своята ваксина срещу COVID-19 - Turkovac.

Турция иска от ЕС и съседите да поемат отговорност за мигрантската тежест

Турция иска от ЕС и съседите да поемат отговорност за мигрантската тежест

Хулуси Акар предупреждава Гърция за Егейско море - да превръща двустранните проблеми в проблеми Турция-ЕС и Турция-САЩ