Европейският съюз се подготвя за евентуален сценарий, в който Лондон и Брюксел няма да могат да постигнат споразумение за оттеглянето на Великобритания от общността. Това заявява на пресконференция, официален представител на Европейската комисия (ЕК) Маргаритис Схинас, цитиран от ТАСС.

"Изненадан сме, че Обединеното кралство е изненадано, че се подготвяме за сценарий, който самите те обявиха", обяснява Схинас.

Той подчертава, че британският премиер Тереза ​​Мей многократно заявява, че "неуспехът на споразумението, за Лондон е по-добър, от лошото споразумение". "Ние се отнесохме към тези думи сериозно, така че е естествено, че се подготвяме за всеки изход", заяви представителят на ЕК.

Изтича времето да спрем "безумието Брекзит", гневен Тони Блеър

Изтича времето да спрем "безумието Брекзит", гневен Тони Блеър

Брекзит е голяма грешка, за която идните поколения дълбоко ще съжаляват

Новият етап от преговорите трябва да започне през януари 2018 г., но според съобщения в британските медии, може да се отложат до март.

Обединеното кралство трябва да се оттегли от ЕС на 29 март 2019 г. Референдумът по въпроса за оттеглянето на Великобритания се състоя на 23 юни 2016 г., а победата с 51.9% бе спечелена от противниците на европейската интеграция.

Фараж иска „твърд” Брекзит, ако ЕС не предложи сделка за финансовите услуги

Фараж иска „твърд” Брекзит, ако ЕС не предложи сделка за финансовите услуги

Той отправи искането си преди среща с Мишел Барние