Федералното бюро за разследване на САЩ (ФБР) съобщи в неделя, че негови агенти разследват "нещо, което изглежда като опит за убийство на бившия президент Тръмп".

Изявлението на ФБР след инцидент със стрелба, станал в близост до голф клуба на Тръмп в Уест Палм Бийч, предаде Асошиейтед прес.

Шерифът на окръг Палм Бийч Рик Брадшоу заяви, че агентите на Сикрет сървис на САЩ са стреляли по мъж, насочил пушка тип АК с оптически мерник, докато Тръмп е бил на игрището.

Брадшоу заяви, че стрелецът е имал и две раници, закачени на оградата, и камера GoPro, и че е бил на около 400-500 ярда от Тръмп и се е криел в храстите, докато бившият президент е играл голф на близката дупка. Лицето е хвърлило оръжието и е избягало с джип, а по-късно е било задържано в съседен окръг.

Инцидентът беше последният разтърсващ момент в годината на кампанията, белязана от безпрецедентни сътресения.

Той се случи приблизително два месеца след като Тръмп беше прострелян при опит за убийство на митинг в Пенсилвания, а куршумът засегна ухото му. Само седмица по-късно президентът Джо Байдън се оттегли от надпреварата.

Синът на Тръмп: Задържан е стрелецът, открил огън пред голф клуба във Флорида
Обновена

Синът на Тръмп: Задържан е стрелецът, открил огън пред голф клуба във Флорида

Открит е автомат АК-47

В имейл до поддръжниците си Тръмп заяви: "Имаше изстрели в близост до мен, но преди слуховете да излязат извън контрол, исках първо да чуете това: аз съм в безопасност и съм добре!"