Федералната служба за сигурност (ФСБ) на Русия поясни, че зона, забранена за полети, в района на нос Идокопас в района на Геленджик в Краснодарския край е била създадена със заповед на Министерството на транспорта от 24 юли 2020 г. в интерес на пограничната сигурност. Това съобщи руското издание РБК, позовавайки се на специалната служба.

Кремъл обяви кой можел да е собственик на двореца от разследването на Навални

Кремъл обяви кой можел да е собственик на двореца от разследването на Навални

Не било коректно да се разкриват имена

От ФСБ са уверили, че причината била засилената разузнавателна активност на няколко съседни държави, включително страни членки на НАТО, на територията, където се намира пограничният пост на граничната администрация на ФСБ в Краснодарския край. От ведомството са съобщили, че административният комплекс на заставата работи от октомври миналата година.

От ФСБ също така са отбелязали, че отрядът защитава участък от държавната граница на Руската федерация, осигурява икономическите и други законни интереси на страната, контролира защитата на водите и биологичните ресурси и спазването от страна на физически и юридически лица на правилата на режим на държавната граница и пограничния контрол. На изданието е било казано, че други задачи не са възложени на звеното. Освен това се съобщава, че граничният режим е установен в морската зона на Геленджик в съответствие със заповедите на ФСБ.

Филмът на Навални за двореца на Путин вече има над 75 млн. зрители

Филмът на Навални за двореца на Путин вече има над 75 млн. зрители

Участък от крайбрежната ивица е обявен за забранена зона...

Както са отговорили от ведомството на РБК, в района на нос Идокопас преминаването на лодки не е забранено, няма и други съоръжения под юрисдикцията на ФСБ.

По-рано прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков нарече "глупост" разследването на Фонда за борба с корупцията на руския опозоционер Алексей Навални за двореца на Владимир Путин в Геленджик. Говорителят на Кремъл смята, че основната цел на подобни материали била да се получават пари от граждани с измамнически способи.

ФБК: Дворецът на Путин формално се води на свата му Шамалов

ФБК: Дворецът на Путин формално се води на свата му Шамалов

Иронизират го, че „приятели са му построили секретен дворец”...