Генералният прокурор на САЩ Уилям Бар атакува Демократическата партия в интервю, излъчено в неделя, като обяви, че левицата вярва, че "системата трябва да бъде разрушена" и преследва абсолютната победа в това начинание, сякаш това е нейната религия.

Бар сподели пред Fox News, че се притеснява, че увеличаването на гласуването по пощата може да направи резултатите от президентските избори през ноември силно оспорвани.

 1100 бивши прокурори поискаха оставката на Уилям Бар

1100 бивши прокурори поискаха оставката на Уилям Бар

Заради намесата по делото срещу Роджър Стоун…

В интервю с водещия Марк Левин, който защитава консервативни идеи, Бар сподели, че демократите са се отдръпнали от класическите либерални ценности и сега са се превърнали в партия, комбинираща вижданията на Русо и идеите на революцията - нещо, в крайна сметка насочено към унищожаване на институциите, върху които се гради всяка държава.

"Те не се интересуват от компромиси, не се интересуват от диалогична обмяна на мнения. Те се интересуват единствено и само от пълна победа", подчерта Бар.

Той прави тези коментари близо две седмици след спорното изслушване пред съдебната комисия в Камарата на представителите в Конгреса, при което Бар отрече обвиненията, че работи в полза на Тръмп, намесвайки се в делата на неговите врагове и изпращайки федерални агенти в градове.

Бар отрече системен расизъм в американската полиция

Бар отрече системен расизъм в американската полиция

По думите му, това е твърде опростено разбиране на проблема

Бар стана обект на ожесточени критики от страна на депутати от Демократическата партия, която го обвини, че е изпратил федерални агенти за разпръскване на протестиращите в Портланд, Орегон, както и на други места, където демонстранти атакуваха съдебни палати, а други се събираха, за да се обявяват срещу расизма и полицейската бруталност, довела до смъртта на Джордж Флойд на 25 май.

Бар обяви, че полицията е несправедливо обвинявана и че не е било редно тя да бъде изправена лице в лице срещу протестиращите в цялата страна. По-скоро трябва да се обърне по-голямо внимание на увеличилото се в последно време насилие в някои градове, което доведе до голям брой смъртни случаи сред афроамериканци.

Главният прокурор потвърди, че съществува системен расизъм, но че "най-добрият пример" и най-доброто решение се крие в образованието, тъй като държавните училища постоянно се провалят в опита си да задържат по-буйните афроамерикански младежи. Бар коментира, че решението, което Тръмп предлага и което е свързано тъкмо с училището, е едно от решенията на проблема.

"Вярвам, че животът на черните има значение, но вярвам, че когато казваме това, имаме предвид животът на всички афроамериканци. Вярвам, че става дума не само за тяхната защита от физически наранявания, но и за икономическите възможности пред тях, която тази администрация би могла да създаде за тях", обясни Бар.

На въпрос, свързан с идеята на кандидата за президент на Демократическата партия Джо Байдън да даде повече възможности на потенциалните избиратели да гласуват по пощата като противоепидемиологична мярка, Бар отговори, че това по-скоро би довело до увеличаване на фалшификациите на изборите.

"Това много ме притеснява" - призна Бар и допълни - все пак има изключения, които могат да се направят и те трябва да бъдат само за хора, които имат затруднения да стигнат до урните. Те обаче трябва да кандидатстват предварително за получаване на бюлетина по пощата.

"Идеята, че ще се изпращат пликове с бюлетини до всеки избирател, е страшна, защото повечето от тях не живеят на адресите, с които администрацията разполага. Така лесно ще се създаде ситуация, при която ще имаме оспорвани резултати на изборите," заключи Бар.