Германските власти са депортирали 18-годишен руски гражданин, който е израснал в Германия, но се смята,че представлява значителна опасност да извърши нападение, съобщава "Асошиейтед прес".

Провинциалното Министерство на вътрешните работи в Бремен уточни, че мъжът, идентифициран само като Измулла А. в съответствие с германските закони за неприкосновеност на личните данни, е бил качен на самолет от Франкфурт за Москва по-рано днес.

Германските власти започнаха през последните месеци депортации на предполагаеми чуждестранни екстремисти, за които не е доказано, че са извършили тежки престъпления съгласно законите, приети след атентатите на 11 септмеври.

Депортираният руснак твърди, че би могъл да бъде подложен на изтезания или да бъде арестуван в Русия, но германските и европейските съдилища в крайна сметка са разрешили изгонването му от Германия.

Вътрешният министър на провинцията Улрих Майорер посочи, че "въпреки всички юридически трудности през последните седмици и месеци, този резултат е окуражаващ".