Ръководителят на Министерството на здравеопазването на Омска област Александър Мураховски е изчезнал безследно. Информацията е потвърдена от полицията пред ТАСС.

Мураховски оглавява Министерството на здравеопазването на Омска област от края на 2020 г., но преди назначаването си на тази длъжност той беше главен лекар на спешната болница № 1 в Омск, където бе приет и Алексей Навални при отравянето си, припаднал по време на полет.

Изчезването на Мураховски е съобщено на вчера, 8 май, а според информацията предния ден той е напуснал ловната база в село Поспелово, област Болшеуковски в Омска област. Мураховски е излязъл от базата с АТВ и се е отправил към горски масив. От тогава той е в неизвестност.

Полицейски служители, гвардейци от Руската гвардия, Министерството на извънредните ситуации, горски служители и доброволци са се включели в издирването. Вдигнати са включително и хеликоптер и дронове.

На около 7 км от ловната база е открито превозното средство, което е използвал министърът.

В началото на февруари месец почина и заместник-главният лекар на болницата в Омск - 55-годишния Сергей Максимишин.

Припомняме, Навални беше отровен в Русия на 20 август, малко преди да се качи на самолет от Томск за Москва. Заради припадъка му самолетът осъществи извънредно кацане в Омск, където Навални бе приет в болница. След натиск от страна на правозащитни организации, той бе преместен в критично състояние в болница в Германия, където остана за лечение в продължение на месеци. Заключенията на лекарите в Омск и техните германски колеги сериозно се разминаха.

Путин: Ако Русия искаше да отрови Навални, той щеше да е мъртъв

Путин: Ако Русия искаше да отрови Навални, той щеше да е мъртъв

Ако Западът има данни за химическо оръжие да ги предостави и Русия ще разследва