Берлинските лекари, които лекуваха Алексей Навални, публикуваха клинични детайли за отравянето му с новичок, информира АФП.

Руският опозиционер обяви, че това е медицинското доказателство за отравянето му, което се отрича от Москва.

Кремъл: Навални е болен, страда от мания за преследване и мегаломания

Кремъл: Навални е болен, страда от мания за преследване и мегаломания

Те казват, че той се сравнява с Исус

В статия за авторитетния медицински журнал "Лансет" лекарите от берлинската болница Charite подробно описват наблюдаваните при Навални симптоми след приемането му през август. Те разкриват информация за проведеното лечение, включително за вливанията, СТ сканиране и ЯМР.

Навални писа във "Фейсбук", че най-важното е, че са отговорили на искането на руския лидер Владимир Путин германците да публикуват информация за отравянето.

Русия наложи санкции на ЕС по случая с Навални

Русия наложи санкции на ЕС по случая с Навални

Руската страна, действаща на базата на реципрочност, реши да разшири списъка

Това повече не е толкова важно, медицинската информация е публикувана и достъпна за целия свят, подчерта той.

По-рано бе съобщено, че Навални е успял да прилъже руски агент да разкрие как е проведена операцията по отравянето му. Руснаците определиха информацията като "провокация".

Русия привика посланиците на Германия, Франция и Швеция за Навални

Русия привика посланиците на Германия, Франция и Швеция за Навални

Москва е изразила недоволството си от отговора им във връзка с отравянето

Лаборатории в трите европейски държави заключиха по-рано тази година, че Навални е отровен със съветския нервопаралитичен агент новичок. Откритията принудиха ЕС да наложи санкции на няколко руски представители.

44-годишният критик на Кремъл и активист срещу корупцията се разболя след качването си на самолет в Сибир през август. По-късно той бе хоспитализиран в Берлин. Германия твърди, че има доказателства, че Навални е отровен с новичок, но Москва отвръща, че лекарите не са открили следи от отрова.

ФСБ за разговора на Навални с агента Кудрявцев: „Провокация”

ФСБ за разговора на Навални с агента Кудрявцев: „Провокация”

Руската страна обвинява чужди спецслужби...

Миналата седмица руският президент Владимир Путин потвърди, че агенти на Федералната служба за сигурност са следели Навални, но ако Русия искаше да го убие, това вероятно вече щеше да бъде сторено.

Тази седмица Русия привика дипломатическите представители на Германия, Франция и Швеция и им съобщи, че налага реципрочни санкции на ЕС.