Кремъл обяви, че руският опозиционер Алексей Навални страда от "мания за преследване", информира АФП.

По-рано днес Русия привика дипломатическите представители на Германия, Франция и Швеция и им съобщи, че налага реципрочни санкции на ЕС.

Русия наложи санкции на ЕС по случая с Навални

Русия наложи санкции на ЕС по случая с Навални

Руската страна, действаща на базата на реципрочност, реши да разшири списъка

Говорителят на Кремъл описа Навални като "болен" човек, който страда от "мания за преследване".

Вчера бе съобщено, че Навални е успял да прилъже руски агент да разкрие как е проведена операцията по отравянето му. Руснаците определиха информацията като "провокация".

Дмитрий Песков отрече, че твърденията на Навални могат да дискредитират Федералната служба за сигурност и добави, че опозиционерът също проявява "черти на мегаломания".

Русия привика посланиците на Германия, Франция и Швеция за Навални

Русия привика посланиците на Германия, Франция и Швеция за Навални

Москва е изразила недоволството си от отговора им във връзка с отравянето

"Те казват, че той се сравнява с Исус", подчерта Песков.

Междувременно Германия определи като "неоправдани" наложените от Русия санкции.

Лаборатории в трите европейски държави заключиха по-рано тази година, че Навални е отровен със съветския нервопаралитичен агент новичок. Откритията принудиха ЕС да наложи санкции на няколко руски представители.

44-годишният критик на Кремъл и активист срещу корупцията се разболя след качването си на самолет в Сибир през август. По-късно той бе хоспитализиран в Берлин. Германия твърди, че има доказателства, че Навални е отровен с новичок, но Москва отвръща, че лекарите не са открили следи от отрова.

Миналата седмица руският президент Владимир Путин потвърди, че агенти на Федералната служба за сигурност са следели Навални, но ако Русия искаше да го убие, това вероятно вече щеше да бъде сторено.