Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис изпрати дронове, оръжия и боеприпаси в Израел по искане на израелския генерален консул в Маями.

Това съобщи The Hill, позовавайки се на говорител на губернатора Джереми Редфърн.

Той уточни, че кабинетът на губернатора е работил с генералния консул "за внасяне на оръжия и боеприпаси в Израел чрез частни партита". Той не уточни за кои лица става дума.

Говорителят на ДеСантис не каза какви оръжия или колко дронове и боеприпаси губернаторът е изпратил в Израел.

ДеСантис също дари брони, каски и медицински консумативи на Израел.

Не е известно дали губернаторът на Флорида е съгласувал този ход с администрацията на президента на САЩ. В същото време представителят на Съвета за национална сигурност на САЩ Джон Кърби обясни на брифинг, че самият факт на изпращане на такава помощ от отделен американски щат е законна стъпка. Според Кърби обаче в такива случаи има ограничения за това какви оръжия могат да бъдат прехвърляни.

Израел е убил заместник-шефа на разузнаването на Хамас

Израел е убил заместник-шефа на разузнаването на Хамас

Шади Баруд стои зад клането от 7 октомври

На 7 октомври палестинската радикална групировка Хамас, която контролира ивицата Газа, атакува Южен Израел. Израелските отбранителни сили отговориха, като започнаха операция срещу Хамас. На 19 октомври израелският министър на отбраната Йоав Галант каза, че израелските войски скоро могат да влязат в Газа.