В нов скандал бе замесено през последните дни името на Хънтър Байдън, син на президента на САЩ Джо Байдън.  Потребители на 4chan твърдят, че са хакнали телефона на Байдън късно вечерта в събота, съобщи theverge.com. 

Публикувани са били видеа, на които се виждат наркотични вещества и жени, за които се предполага, че проституират. 

Вероятно течът на неудобната информация е станал чрез неговия iCloud акаунт. 

Тайните служби, на които е поверена охраната на президента на САЩ, потвърдиха в понеделник, че са запознати, но "не са в състояние да правят публични коментари относно потенциални следствени действия"..

Адвокатът на Тръмп обяви, че Хънтър Байдън имал снимки на непълнолетни момичета

Адвокатът на Тръмп обяви, че Хънтър Байдън имал снимки на непълнолетни момичета

Дори имало сексуални материали с непълнолетни момичета

Припомняме, че Байдън-младши бе замесван в няколко скандала през последните години, като експрезидентът на САЩ Доналд Тръмп яростно се бе заел да го преследва и юридически, за да докаже вината му. 

През март тази година, Тръмп в интервю призова руския президент Владимир Путин да оповести информация относно предполагаеми сделки между източноевропейски олигарси и Хънтър Байдън.

Тръмп цитира констатациите от противоречиво, силно политизирано разследване на републиканците в Сената за Байдън, което беше публикувано само седмици преди изборите през 2020 г. и представи малко нови доказателства за неправомерни действия.

Тръмп многократно популяризира съмнителни твърдения за чуждестранни бизнес сделки от Хънтър Байдън, по-специално твърдейки, че той е получил милиони долари от съпругата на покойния кмет на Москва Юрий Лужков.

Хънтър Байдън разкри през 2020 г., че прокуратурата на САЩ в щата Делауеър разследва данъчните му дела. Тогава и Politico също така писа, че отделът за измами с ценни книжа в Южния окръг на Ню Йорк проверява финансите му.

Издирването на доказателства от Джулиани за извършени престъпления от Хънтър Байдън доведе до първия импийчмънт срещу Тръмп и неговото оправдаване. Републиканците обаче продължиха да атакуват Хънтър, като се фокусираха върху бизнес делата му, а също и върху проблемния му живот в личен план.

Известно е, че Хънтър има проблеми с алкохола и наркотиците, а наскоро си е купил оръжие, което е било част от спор в семейството.

Украинската прокуратура не е открила доказателства срещу Хънтър Байдън

Украинската прокуратура не е открила доказателства срещу Хънтър Байдън

Мога да кажа, че не е оказван натиск върху мен

Затова течът на данни от телефона му едва ли ще доведе до сериозни последствия, тъй като видеа като тези не се появяват за първи път.