Говорителят на въоръженото крило на "Хамас" Абу Убайда призна в неделя, че съдбата на много израелски заложници е неизвестна, съобщава "Ройтерс".

В първата си телевизионна изява от няколко седмици, отбелязвайки 100-ия ден от избухването на войната, Абу Убайда каза, че много от заложниците "може да са били убити" и обвини Израел.

Той добави още, че всякакви разговори преди спиране на израелската агресия са безполезни.

Припомняме, че атаката срещу Израел на 7 октомври уби повече от 1200 души, най-голямата загуба на живот за един ден от основаването на държавата Израел през 1948 г. Нападателите заловиха 240 заложници и ги отведоха в Газа.

Ден №100: Войната в Газа взе поредните си жертви

Ден №100: Войната в Газа взе поредните си жертви

Убити са майка и нейния син

И в ден №100 от нападението на "Хамас" над Израел, атаките в ивицата Газа не спряха. След близо 24 часа тишина сирени, алармиращи за въздушна тревога отново са се чули в три селища, намиращи се по границите на ивицата Газа. Има загинали.

В същото време израелският министър-председател Бенямин Нетянаху заяви, че очаква войната да продължи с месеци. Все пак той отбеляза като положителен факта, че близо половината от взетите заложници са освободени.

"Правим всичко възможно, за да може всеки да се прибере у дома", заяви Нетянаху.

Израел се похвали с над 9000 убити терористи на "Хамас" от началото на войната в Газа

Израел се похвали с над 9000 убити терористи на "Хамас" от началото на войната в Газа

Справката се публикува по повод ден №100 от началото на нападенията

По информация на Министерството на здравеопазването на Газа, броят на загиналите от началото на войната вече е достигнал 24 000, а ранените са над 60 000.

Повече от 9000 военнослужещи от "Хамас" са били убити от началото на войната в ивицата Газа. Тази сочи справка, разпространявана от Министерството на отбраната на Израел.