Хилари Клинтън разкритикува остро речта на американския президент Доналд Тръмп пред Общото събрание на ООН, подчертавайки, че тя била "много мрачна и опасна".

Говорейки в шоуто на Стивън Колбърт, Клинтън коментирала, че речта на Тръмп не била "посланието, което лидерът на най-великата страна в света трябва да отправя".

Тръмп пак се нахвърли на "непочтената" Хилари Клинтън, сега заради Северна Корея

Тръмп пак се нахвърли на "непочтената" Хилари Клинтън, сега заради Северна Корея

Позволила на Пхенян да разработва ядрени оръжия

Опонентката на Тръмп в надпреварата за Белия дом през миналата година изтъкна, че подходът на президента трябва да е по-дипломатичен, като добави, че наричането на вожда на Северна Корея Ким Чен-ун "ракетен човек" също било погрешно.

Тръмп заплаши вчера да "унощожи" режима в Северна Корея, наблягайки на американската военна сила, докато използва добре известния си лозунг "Америка на първо място".

"Ракетният човек е на самоубийствена мисия за себе си и за режима си", подчерта американският държавен глава пред множество световни лидери на Общото събрание на ООН в Ню Йорк.

Клинтън също така се подиграла на руския президент Владимир Путин за това, че си разтворил неприлично краката на една от срещите им.

Бившият държавен секретар на САЩ също коментирала, че Путин се намесил в американските президентски избори, тъй като "ѝ имал зъб" още от преди, като конфликтите помежду им били по различни поводи.

По думите на Клинтън, руският президент изглеждал разтревожен, защото тя е жена, добавяйки, че той вероятно също е бил "гневен и разочарован" от рухването на Съветския съюз.

Нямаме избор освен напълно да унищожим КНДР, предупреди Тръмп в първата си реч пред ООН
Обновена

Нямаме избор освен напълно да унищожим КНДР, предупреди Тръмп в първата си реч пред ООН

Той говори за "престъпните режими"