Израелски безпилотен самолет беше свален над Ливан от ракета земя-въздух днес. Ливанската групировка "Хизбула" пое отговорност за прихващането, предават от Reuters по информация на израелската армия.

В изявление от "Хизбула" съобщиха, че са свалили дрон Hermes 900 в знак на солидарност с Газа, където Израел води почти осеммесечна война срещу "Хамас" - друга подкрепяна от Иран групировка.

Във видео, разпространено по социалните мрежи онлайн, се вижда самолет с размер, съответстващ на този на Хермес, който е в пламъци и се носи към земята.

Припомняме, наскоро израелско нападение доведе до смъртта на командир на "Хизбула", като според министъра на отбраната на Израел Йоав Галант вече са убили половината от командирите на "Хизбула" в Южен Ливан.

Боевете между двете страни продължават, докато Франция се опитва да намали напрежението. В края на април френският външен министър Стефан Сежурне излезе с предложения за Израел и "Хизбула", но все още няма отговор от израелските лидери.

На посещение в Ливан Стефан Сежурне заяви, че "никой няма интерес Израел и "Хизбула" да продължат тази ескалация". Въпреки това групировката засили атаките си срещу Израел през последните седмици, след като Израел нахлу в южния град Рафах в ивицата Газа.

Израел обяви край на бойната си операция в Джабалия

Израел обяви край на бойната си операция в Джабалия

Унищожени са над 10 км тунели на "Хамас"