Холандия възобновява насоките за работа от дома поради нарастващия брой заразени с COVID-19 само седмици след отменянето им. Това заяви холандският премиер Марк Рюте в парламента в сряда, цитиран от "Ройтерс". Препоръката да се работи от вкъщи обаче не е задължителна и се отнася само за хора, които могат да го направят.

Миналия петък Холандия отново въведе ограничения за барове, ресторанти и нощни клубове, за да спре разпространението на вируса сред младите хора.  Повечето мерки за блокиране бяха отменени на 26 юни, тъй като ускорената ваксинация срещу COVID-19 рязко намали инфекциите.

До 14 август Нидерландия пак затяга мерките срещу COVID-19

До 14 август Нидерландия пак затяга мерките срещу COVID-19

Борба с пандемията

Парламентът беше отзован от лятната ваканция за специален дебат относно шесткратния скок на инфекциите, който в сряда се издигна над 10 000 за 24 часа за първи път от половин година.

"Връщаме се към старите съвети", каза Рюте, цитиран от новинарския портал NU.nl, пред депутатите в сряда. Холандското правителство отмени всички многодневни фестивали и събития с големи тълпи като част от ограниченията, наложени до 14 август.

След разхлабването на мерките случаите скочиха до 7000 дневно.

Холандия разхлабва мерките, но срещу отрицателен COVID тест

Холандия разхлабва мерките, но срещу отрицателен COVID тест

На събития ще се допускат определен брой лица