Министър-председателя на Украйна Олексей Хончарук коментира отказа на президента Владимир Зеленски да приеме оставката му. "Спутник" се позовава на съобщение, публикувано в профила на политика във "Фейсбук".

"Осъзнавайки отговорността, която имаме, нашият екип е готов да изпълнява всички поставени задачи и да засили системните промени в страната", написа премиера Хончарук по повод отказа на президента Зеленски да приеме оставката му. По време на среща с министър-председателя украинският лидер обяви готовността да даде шанс на кабинета.

Премиерът на Украйна подаде оставка

Премиерът на Украйна подаде оставка

Искал да отхвърли всякакви съмнения относно уважението и доверието в Зеленски

Олексей Хончарук посочва и че на правителството предстои тежка и упорита работа.

Създаването на нова концепция за възнаграждения в министерствата и държавните компании е приоритетна цел на правителството.

Министър-председателят на Украйна Олексий Хончарук подаде оставката си, след като стана публичен запис от неформално правителствено съвещание, на което той коментира не много лицеприятно експертизата на президента Зеленски. Въпреки че самият Зеленски е комик, появата на записа беше коментирана като опит да се прокара разделителна линия сред привържениците на президента.

Хончарук не оспори автентичността на записа, но изказа мнение, че той е манипулиран.

Зеленски не прие оставката на украинския премиер

Зеленски не прие оставката на украинския премиер

След скандални записи Хончaрук подаде оставка

На сайта на украинския президент се появи и електронна петиция, авторите на която настояха Хончарук да бъде уволнен, защото е непригоден за поста.

Хончарук ръководи правителството от 29 август миналата година, като преди това той беше заместник-началник на канцеларията на президента.

Въпреки отказа на президента Зеленски да приеме оставката, утвърждаването на решението трябва да мине на гласуване през парламента на страната.