Подбудителите на нощните бунтове в британските градове са разработили нова тактика и полицията трябва да се приспособи към нея. Това заяви известният френски криминалист - проф. Ален Бауер, цитиран от Интерфакс.

Припомняме, сблъсъците в Лондон и други градове в страната започнаха на 6 август. В резултат на действията на развилнелите се групи младежи са нанесени сериозни щети за тези региони. Според последните данни полицията вече е арестувала повече от 750 души в Лондон и над 500 човека в другите градове.

Според Ален Бауер безпорядъците на Острова са възникнали и заради конфликти между различни етнически групировки. В крайна сметка обаче хулиганите са се обединили в борбата срещу полицията.

Вместо да се „борят" с бандите от съседните райони, хулиганите решиха да обединят усилията си и да въстанат срещу общия враг - служителите на реда, подчерта френският криминалист.

По думите му обикновено „градските въстания", каквито започнаха във Великобритания в края на миналата седмица, са със средна продължителност 4-5 дни. В определени случаи обаче те могат да бъдат и по-продължителни.