Както Израел, така и "Хамас" отрекоха да е постигнат "забележителен напредък" в продължаващите преговори за прекратяване на огъня в Газа.

Информация за това беше съобщена по-рано по египетския държавен телевизионен канал "Ал-Кахера".

"Все още не се вижда споразумение на хоризонта. Дистанцията (между страните) остава голяма и досега не се е случило нищо съществено", посочиха високопоставени израелски служители, цитирани от израелската медия Ynet.

На свой ред високопоставен палестински служител в Газа изрази разочарование от "упорството" на Израел и уточни, че "засега няма напредък".

Вчера Израел и "Хамас" изпратиха екипи в Египет за нови преговори за потенциално прекратяване на огъня в шестмесечния конфликт в Газа.

Преговорите за Газа в Египет напредват

Преговорите за Газа в Египет напредват

Всички страни са постигнали съгласие по основните точки

Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че страната му няма да се съгласи на прекратяване на огъня без освобождаване на заложници, а "Хамас" повтори исканията си, които включват трайно примирие, изтегляне на израелските сили от Газа и връщане на разселените хора.

Нетаняху обаче бе категоричен, че въпреки нарастващия международен натиск Израел няма да се поддаде на "екстремните" искания на ислямистките управници на Газа.

В неделя хиляди израелци се събраха на протест в Йерусалим с искане за освобождаването на около 130 заложници, които все още са в Газа.

Западните страни изразиха възмущение от неприемливо високия брой на цивилните жертви и хуманитарната криза в Газа вследствие на кампанията на Израел за унищожаване на "Хамас".

Войната избухна, след като на 7 октомври бойци на "Хамас" нападнаха общности в Южен Израел, убиха 1200 души и взеха над 250 заложници.

Повече от 33 100 палестинци загинаха, след като в отговор израелските сили нахлуха в палестинския анклав.

Нетаняху настоява да пуснат заложниците в Газа, иначе войната продължава

Нетаняху настоява да пуснат заложниците в Газа, иначе войната продължава

Израел няма да се поддаде на "екстремните" искания на Хамас, коментира премиерът