Лидерите на страните от Г-7 приеха заключителна декларация в края на срещата си, която се проведе във френския Биариц, предаде радио "Свободна Европа".

В документа се казва, че при дискусиите е проявено стабилно единство между участниците и позитивен дух. Постигнати са споразумения по няколко ключови въпроса, въпреки първоначалните очаквания, че няма да има обща декларация на участниците в срещата и че тя ще се окаже провал.

Лидерите заявяват стремежа си към открита и справедлива международна търговия и запазване на стабилността в световната икономика. Посочва се, че Световната търговска организация трябва по-ефективно да защитава интелектуалната собственост и по-бързо да намира решения на спорните въпроси между държавите.

Макрон и Тръмп се споразумяха за дигиталния данък

Макрон и Тръмп се споразумяха за дигиталния данък

Френските вина вероятно няма да са с по-високи мита...

Г-7 ще настоява през 2020 г. да се постигне споразумение за търговските мита в рамките на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие.

По отношение на Иран са формулирани две цели: да не се допусне Техеран да създаде ядрено оръжие и да се укрепи мирът в региона.

Напрежение на вечерята на Г-7 заради Русия

Напрежение на вечерята на Г-7 заради Русия

Тръмп отново сее разкол сред водещите икономики в света

По отношение на конфликта в Източна Украйна лидерите на Франция и Германия се ангажират да организират през близките седмици среща на Нормандската четворка с участието на Украйна и Русия.

Във връзка с напрежението в Хонконг лидерите на Голямата седморка потвърждават важността на китайско-британската декларация от 1984 г., като призовават участниците в акциите и администрацията на Хонконг да избягват проявите на насилие.

От Г-7 дават 20 млн. евро за борбата с пожарите в Амазония

От Г-7 дават 20 млн. евро за борбата с пожарите в Амазония

Това обяви френският президент Емануел Макрон