Пранаб МукхердееИндийският министър на отбраната Пранаб Мукхердее за пореден път предупреди, че ислямски бойци, намиращи се на територията на Пакистан, са взели на прицел ядрени обекти в Индия, предаде АП.

Мукхердее обяви пред депутати, че бойци от групировката Лашкар-е-Тайаба, за които се смята, че са свързани с Ал Кайда, „планират да нанесат няколко удара срещу ключови инфраструктурни обекти, срещу военни бази, храмове и религиозни домове".

По данни на местния печат има доклади на разузнаването, според които групировката Лашкар възнамерява да атакува индийски ядрени централи.

Министър Мукхердее не пропусна да отбележи пред депутатите, че правителството се отнася сериозно към последните заплахи.

От АП коментират, че Мукхердее отправя предупреждението си, три дни след като съветникът по националната сигурност M.K. Нараянан направи подобно изявление,  което обаче беше определено от Исламабад като „индийски опит да се охули Пакистан".

Припомняме, че групировката Лашкар е една от заподозрените групи в съучастничество при организирането на бомбените атентати в Мумбай на 11 юли, при които загинаха 207 души. Смята се също така, че от групировката са замесени при организирането и на други нападения в Индия.