Президентите на Иран и Сирия призоваха ислямските страни да постигнат споразумение за единна позиция в подкрепа на палестинците, съобщи в четвъртък информационна агенция, свързана с иранските сили за сигурност, Nournews.

"Ислямските и арабските страни, както и всички свободни хора по света, трябва да постигнат единна позиция за спиране на престъпленията на ционисткия режим срещу потиснатия палестински народ", каза иранският президент Ебрахим Раиси по телефона в разговор със своя сирийски колега Башар Асад, предаде Nournews.

В сряда Раиси и саудитският престолонаследник принц Мохамед бин Салман обсъдиха палестинско-израелския конфликт в първия телефонен разговор между тях, откакто страните им възстановиха отношенията си през март с посредничеството на Китай.

Иран и Сирия са дългогодишни съюзници в Близкия изток. Икономическото влияние на Иран в разкъсваната от война Сирия нарасна през последните години. Техеран освен военна подкрепа, дава и кредити на сирийското правителство, срещу които получава печеливши договори за държавни поръчки.

Саудитска Арабия: Работим усилено, за да спрем ескалацията

Саудитска Арабия: Работим усилено, за да спрем ескалацията

Това заяви престолонаследникът на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман