Революционната гвардия на Иран изстреля балистични и крилати ракети по време на военни игри в Персийския залив. Това съобщи иранската държавна телевизия на фона на засиленото напрежение със САЩ и Израел относно възможните израелски планове да удари ирански ядрени обекти, информира "Ройтерс".

"Използването на балистични ракети от военноморските сили на Революционната гвардия е нова концепция... а те поразяват целите си със 100% прецизност", увери пред телевизията началникът на гвардията генерал Хосеин Салами.

Иран обеща "смазващ отговор" на всяка атака на Израел

Иран обеща "смазващ отговор" на всяка атака на Израел

Напрежението в Близкия Изток расте

Иран твърди, че неговите балистични ракети имат обсег на действие от 2000 км и са в състояние да достигнат архиврага Израел и американски бази в региона.

Вчера Иран предупреди за "съкрушителен" отговор на всеки ход срещу него от страна на Израел, който се противопоставя на усилията на световните сили за възраждане на ядреното споразумение на Техеран от 2015 г. и отдавна заплашва с военни действия, ако дипломацията не успее да му попречи да се сдобие с ядрена бомба. Иран твърди, че ядрените му амбиции са мирни.

Смята се, че Израел е единствената страна от Близкия изток с ядрен арсенал.

Ученията включваха също едновременно изстрелване на пет крилати ракети и изстрелване на въоръжени дронове, способни да поразят по две цели, уточняват иранските медии. Петдневните военни учения започнаха вчера.

Иран заплаши САЩ и Израел с последствия при съвместни военни учения

Иран заплаши САЩ и Израел с последствия при съвместни военни учения

Срещу възможни военни учения като подготовка за удари срещу ядрените обекти на Иран, ако дипломацията се провали