Външното министерство на Иран предупреди гражданите си да не пътуват до Съединените щати, като специално изтъкна "учени и елити".

В предупреждението се посочва, че иранските граждани са "помолени сериозно да избягват пътувания до Америка", дори ако целта на посещението им е да участват в научни конференции след покана, като причина за това се посочват "жестоките и едностранни американски закони към иранците", както и "произволното и продължително задържане при напълно нечовешки условия".

Рохани: Бюджетът на Иран за 2020 г. ще устои на санкциите на САЩ

Рохани: Бюджетът на Иран за 2020 г. ще устои на санкциите на САЩ

Новият бюджет нямало да зависи толкова от петрола

Междувременно президентът на Иран Хасан Рохани подчерта, че Ислямската република щяла да преодолее американските санкции или чрез заобикалянето им, или чрез преговори. Той добави, че Техеран няма да прекрачи своите "червени линии" при каквито и да е преговори с големия си враг Вашингтон.

"Правителството е решено да победи (врага) чрез заобикаляне на санкциите на Америка... или чрез различни средства, включително преговори, но няма прекрачим нашите червени линии", подчерта иранският държавен глава, цитиран от ИСНА.

САЩ и Иран размениха затворници

САЩ и Иран размениха затворници

Задържан в САЩ иранец и държан в ирански затвор американец ще се съберат със семействата си

Напрежението между Техеран и Вашингтон нараства от миналата година, когато американският президент Доналд Тръмп оттегли САЩ от ядреното споразумение на Иран през 2015 г. с шестте световни сили и възстанови санкциите срещу Техеран, които тежко удрят икономиката му, базирана на петрол.

Ислямска република отхвърли преговорите за ново споразумение с администрацията на Тръмп, като заяви, че разговорите са възможни само ако Вашингтон се върне към ядреното споразумение и отмени санкциите.

Пентагонът предупреждава, че Иран тайно изгражда ракетен арсенал в Ирак

Пентагонът предупреждава, че Иран тайно изгражда ракетен арсенал в Ирак

Имат индикации, че може да удари Израел, Саудитска Арабия и американските войски