Израелският министър на отбраната Йоав Галант намекна, че страната е отмъстила в Ирак, Йемен и Иран за атаки, извършени срещу нея, докато войната с "Хамас" в Ивицата Газа се разширява към други райони на региона.

"Ние сме във война на много фронтове и сме атакувани от седем театъра: Газа, Ливан, Сирия, Юдея и Самария (Западния бряг), Ирак, Йемен и Иран. Вече отговорихме и предприехме действия в шест от тези театри ", обясни Галант пред депутатите, предаде "Ройтерс".

Откакто военните действия в Газа избухнаха с трансгранична атака на "Хамас" на 7 октомври, израелската армия заяви, че също така е отмъстила за фалшиви атаки от Ливан и Сирия и е извършила нападения срещу палестински екстремисти в окупирания Западен бряг.

Израел не е информирал за подобни действия в Йемен, чиито обвързани с Иран хуси извършиха изстрелвания на ракети с голям обсег и дронове срещу Израел и атакуваха кораби в Червено море.

Израел също не е съобщавала за каквито и да е операции в Ирак, както и в Иран, който е спонсор на Хамас и ливанската Хизбула.

Нетаняху: Израел има 3 условия за мир в Газа

Нетаняху: Израел има 3 условия за мир в Газа

Унищожаването на "Хамас", демилитаризацията и дерадикализацията на анклава