Израелският парламент даде окончателното си одобрение за закон, който да позволи износа на медицински канабис, което вероятно ще увеличи проходите в държавната хазна, съобщава "Ройтерс".

Депутатите гласуваха в полза на законопроекта, който все още се нуждае от одобрението на министрите на кабинета и премиера Бенямин Нетаняху.

Израелски компании, които се възползват от благоприятния климат и опит в областта на медицинските и селскостопанските технологии, са сред най-големите производители на медицински канабис в света.

Министерствата на финансите и здравеопазването оценяват, че износът може да увеличи данъчните приходи с 234 млн. евро годишно.

Нова Зеландия организира референдум за легализиране на марихуаната за развлечение

Нова Зеландия организира референдум за легализиране на марихуаната за развлечение

Нова Зеландия може да стане първата държава в региона

Законопроектът за разрешаване на износа налага строги разпоредби за износителите и заплашва с лишаване от свобода и тежки глоби за нарушения.

В Израел съществуват осем компании за отглеждане - много от които са отварят на ферми в чужбина, за да стигнат до международния пазар. Парламентът заяви, че има десетки искания от собственици на предприятия, които очакват разрешение.

Лицензите ще подлежат на одобрение от израелското министерство на здравеопазването и полицията.

Отделно, израелският регулатор на ценни книжа предупреди инвеститорите да вземат информирани решения, когато инвестират в нарастващия брой публично търгувани компании за канабис, като се има предвид регулаторната несигурност по целия свят.

Акциите на компаниите за канабис рязко се повишиха по обед в Тел Авив. 

В Гърция ще отглеждат канабис

В Гърция ще отглеждат канабис

Дрогата е само за медицински цели