Израелските военновъздушни сили са нанесли удар по квартирата на член на "Хамас", който ръководи подразделнието за безпилотни атаки. За обстрела съобщава пресслужбата на израелските военни, цитирани от Новости.

Посочва се, че е атакувана квартирата на Самер Абу-Дак. Освен това израелските ВВС са разрушили установка и за ракети.

По-рано бе съобщено за серия от удари, нанесени по четири обекта, използвани от високопоставени членове на "Хамас" в сектора Газа. Според данни на израелското разузнаване тези обекти са се използвали за планиране на военни операции.

Очертава се поредната напрегната нощ между Израел и палестниците след няколко дни на покачване на напрежението. От тази сутрин израелската армия е в готовност за сухопътно нахлуване в Газа и в очакване на одобрение за план. Информацията бе потвърдена от Хидай Зилберман, цитиран от Times of Israel.

Най-малко 67 души бяха убити при израелски въздушни удари по Газа, а седем души загубиха живота си при нападенията на "Хамас" срещу Израел. Повече от 400 са ранени в региона.

Нетаняху се зарече да спре "анархията" между Израел и Палестина

Нетаняху се зарече да спре "анархията" между Израел и Палестина

Израелският премиер обеща да работи за възстановяване на мира и сигурността в региона

В същото време Хамас продължи ракетните атаки в централен и южен Израел през цялата нощ.

Междувременно Съветът за сигурност на ООН организира трета среща тази седмица, за да обсъди продължаващия конфликт. Според съобщенията срещата в петък ще бъде първата, която ще бъде публична и ще включва също участници от Израел и Палестина.

Ескалация и ракети и Биби Нетаняху започва да плува в свои води

Ескалация и ракети и Биби Нетаняху започва да плува в свои води

Печели обаче не само Нетаняху, но и "Хамас"... С поемането на инициативата обаче „Хамас“ показа, че Абас може да избяга от изборите