Израелските войници са убили палестински тинейджър по време на акция в окупирания Западен бряг, съобщава палестинското министерство на здравеопазването, цитирано от "Ройтерс".

Израелската армия коментира, че силите й реагират със стрелба в бежанския лагер "Дехи", близо до Витлеем, след като палестинците ги нападат с камъни, запалителни бомби и гранати. Военните не съобщават за жертви в армията.

Палестинският министър на здравеопазването допълва, че убитият е на 15 години и е загинал от рана в гърдите. Израелската армия информира, че по време на нападението са задържани двама палестинци и е разкрит склад за производство на оръжия.

Израел отваря търговската граница в Газа и разширява риболовната зона

Израел отваря търговската граница в Газа и разширява риболовната зона

Ако остане спокойно и се спазва примирието с Хамас

В същото време Израел е активирал своята система за противовъздушна отбрана "Прашката на Давид" заради ракети, изстреляни от съседна Сирия.

Ракетите са паднали на територията на Сирия и са част от вътрешните боеве, съобщават военните, но не коментират дали са свалени от тяхната противоракетна система.

Израел е под напрежение, тъй като сирийската армия на Асад, подкрепяна от Русия напредва срещу бунтовници и наближават окупираните от Израел Голански възвишения.

Израелските лидери заявиха, че се притесняват, че Асад може да се опита да не се съобрази със споразумението за демилитаризация на Голан от 1974 г. или да позволи на иранските и ливанските си съюзници от Хизбула да се разположат там.

Нанасят въздушни удари с подкрепата на Русия срещу ДАЕШ в югозападна Сирия

Нанасят въздушни удари с подкрепата на Русия срещу ДАЕШ в югозападна Сирия

1 000-1 500 бойци от ДАЕШ продължават да отстояват позициите си около Ярмук