Ръководителят на Чечения Рамзан Кадиров посети учебно-тренировъчната база на отряда със специално предназначение "Ахмат", където разгледа пленена техника на НАТО. Това съобщи самият той в "Телеграм".

Кадиров отбеляза, че доскоро лидерите на западните страни горещо обсъждаха тази техника, "а сега тя остава без работа на паркинга".

Ръководителят на Чечения благодари на бойците на "Ахмат" за добрите резултати и пожела успех в изпълнението на поставените задачи. "И това не е границата. И ще има нови поводи", намекна Рамзан Кадиров.

През последните седмици се засилиха спекулациите за здравето на президента на Чечения. Днешната проява беше една от редките изяви на Кадиров, припомнят военни блогъри.

Президентът на Чечения е един от основните поддръжници на Путин и неговата военна агресия в Украйна.

На Международния военно-технически форум "Армия-2023", който от 14 до 20 август се проведе в Кубинка, беше показана трофейна техника на НАТО.

Путин прие Кадиров похвали "положителната динамика в Чечения"

Путин прие Кадиров похвали "положителната динамика в Чечения"

Няма официално съобщение за темата на разговора

На изложението бяха представени австралийският бронеавтомобил Bushmaster, американският БТР М-113, шведската БМП 090-40, френският колесен танк AMX-10RCR и друга техника. В описанието на експонатите беше посочено къде и при какви обстоятелства са заловени.

Западните страни доставят оръжие на Киев от началото на военната агресия на Русия в Украйна.

Основен доставчик на техника остават САЩ. По данни на Пентагона, в края на август 2023 г. Вашингтон е предоставил на Киев военна помощ за над 43,7 млрд. долара.