Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис ще разговаря с големи донори от Демократическата партия в петък. Това съобщава "Ройтерс", като цитира свой източник.

"Тя прави това по молба на старши съветници на президента", каза лицето.

Припомняме, че по-рано в петък президентът Джо Байдън заяви, че планира да се върне към предизборната кампания следващата седмица, въпреки че натискът да се оттегли от изборите се засилва.

Харис бе сред спряганите имена за нова номинация за вота през ноември. 

The New York Times съобщава, че не е ясно какво съобщение Харис планира да предаде на мрежата от донори по време на 30-минутния разговор, организиран с кратко предизвестие.

Байдън решен да продължи с кампанията си, въпреки натиска да се оттегли

Байдън решен да продължи с кампанията си, въпреки натиска да се оттегли

Комисия на Демократическата партия ще се събере в петък, за да обсъди процес на виртуално гласуване

Отделно CBS News съобщи, че е бил проведен разговор с целия персонал от кампанията на Байдън в петък, цитирайки източник, запознат с въпроса.

Байдън ще се завърне в предизборната кампания следващата седмица. Това стана ясно от изявление на ръководителя на кампанията му за преизбиране Джен О'Мали Дилън.

Няколко представители на Демократическата партия заявиха по-рано в петък, че предстоящите събития на Байдън по време на кампанията са отменени.

Засилва се натискът от дарителите над Байдън да се оттегли

Засилва се натискът от дарителите над Байдън да се оттегли

Демократическата партия може да загуби и на частичните парламентарни избори

Комисия на Демократическата партия се събира в петък, за да обсъди процес на виртуално гласуване, за да бъде представена официалната номинация на 81-годишния Байдън преди конгреса на партията, който започва на 19 август в Чикаго.

Не е ясно как ще се развие процесът на номиниране, ако Байдън се откаже от кандидатурата си за преизбиране на фона на въпроси относно умствената му острота.

Дарители за кампанията на Демократическата партия заявиха, че може да замразят вноските си, ако партийните лидери не предприемат действия, за да насърчат Байдън да се откаже от борбата за преизбиране.

WP: Според Обама шансовете за преизбиране на Байдън намаляват

WP: Според Обама шансовете за преизбиране на Байдън намаляват

Все още бившият президент официално подкрепя Байдън

Бившият президент на САЩ Барак Обама наскоро е споделил с близки съюзници, че шансовете на Байдън за победа са значително намалели и той смята, че Байдън трябва сериозно да обмисли жизнеспособността на своята кандидатура.

В сряда Байдън прекъсна своята кампания в Лас Вегас, след като даде положителен тест за коронавирус. Той се върна в Рехобот Бийч, Делауер, за да остане под карантина.